Gazon sintetic versus iarba naturala

Gazonul artificial este o solutie de succes din mai multe puncte de vedere. Pe langa costurile reduse de intretinere, terenurile cu gazon sintetic stau la dispozitia utilizatorilor 24 ore pe zi, 7 zile pe saptamana, 365 zile pe an.

Un studiu recent din SUA sustine faptul ca rata accidentarilor este cu 35% mai scazuta in cazul terenurilor cu gazon sintetic fata de cele cu gazon natural.

Cinci motive bune in alegerea terenului sintetic:

1. Constanta jocului

Contrar ierbii naturale, terenurile artificiale pot fi folosite pe toata durata anului deoarece nu sunt distruse de apa. Ele pot absorbi cantitati mari de apa fara sa se inunde, nu sunt afectate de inghet sau soare excesiv, si nu ingheata, astfel suprafata de joc ramane in conditii bune pentru joc. Vara sau iarna, ploaie sau zapada, terenul artificial permite jocul de fotbal fara portiuni goale, baltirea apei, iarba uscata, praf sau bucati rupte.Programul de joc sau antrenament nu este conditionat de starea vremii.

2. Durabilitatea
Terenul artificial poate fi folosit mult mai des si pe o durata mult mai mare de timp. Un teren natural incepe sa se deterioreze dupa circa 250 de ore de joc pe un singur sezon, in timp ce terenul artificial poate fi folosit 24 din 24 cu o singura conditie: a intretinerii periodice! Deci termenul de viata al gazonului artificial este net superior ierbii naturale.

3. Versatilitatea
Un teren artificial are capacitatea a cel putin 3 tipuri de terenuri naturale deoarece poate fi folosit pentru antrenamente de la toate nivelele de jucatori: amatori pana la profesionisti. Cu minime precautii terenul artificial poate fi folosit si la alte evenimente gen: concerte,intalniri publice,diferite evenimente,etc.


4. Intretinerea
Intretinerea unui teren natural este un lucru extrem de laborios si necesita o anumita investitie de timp, efort si bani. Intretinerea periodica a terenului artificial este deoaebit de importanta in prelungirea duratei de viata a terenului dar cu toate aceste costurile de intretine implica doar un periaj periodic la un cost mic, comparat cu toate procedurile intretinerii terenului natural: apa, masini de tuns, pesticide, mana de lucru, etc.

5.Costuri mai mici
Desi investitia initiala intr-un teren artificial este mai mare, in timp se amortizeaza prin reducerea viitoare a costurilor. Aveti nevoie de mai putin echipament si forta de lucru, reduceri semnificative in consumul de combustibil si apa.Avand in vedere ca puteti inchiria terenul tot timpul anului, nu e dependent de vreme si anotimpuri, durabilitatea este mult mai mare, acest lucru se reflecta in numarul de ore inchiriate si implicit in bani.Luand in calcul si faptul ca un teren natural trebuie inlocuit mult mai repede e simplu de calculat care varianta este mai profitabila!